Կրթական համակարգում ռուսաց լեզվի ուսուցման խնդիրներն ու առանձնահատկությունները - Սարջանյան, Մելինե («Տիր» հրատ.)
Մեր օրերում նոր պահանջներ են ի հայտ գալիս, ինչպես անձի զարգացման, այնպես էլ կրթական համակարգի ձևավորման գործում։ Թեմայի արդիականությունը սահմանվում է հանրակրթական դպրոցներում դասավանդման մեթոդների շարունակական կատարելագործման համատեքստում։ Ժամանակակից սերունդները զգալիորեն տարբերվում են այն սերնդից, ում համար ստեղծվել է ներկայիս կրթական համակարգը։ Սա բացատրվում է մի շարք գործոնների ազդեցությամբ, որոնք նպաստում են երեխաների ճիշտ սոցիալականացմանը, միջանձնային հարաբերությունների զարգացմանը, ինովացիոն տեխնոլոգիաների կիրառմանը և արժեհամակարգի փոփոխությանը։ В наше время выдвигаются новые требования, как к развитию личности, так и к формированию системы образования. Актуальность темы определяется в контексте постоянного совершенствования методов обучения в общеобразовательных школах. Современные поколения существенно отличаются от того поколения, для которого создавалась нынешняя система образования. Это объясняется влиянием ряда факторов, способствующих правильной социализации детей, развитию межличностных отношений, использованию инновационных технологий и изменению системы ценностей. Nowadays, new requirements are put forward, both for the development of the individual and for the formation of the educational system. The topic's relevance is determined in the context of the continuous improvement of teaching methods in general education schools.
Keywords: Օտար լեզու; Դասավանդման մեթոդաբանություն