Մասնավոր անձի կողմից կատարված ձայնագրության՝ որպես ապացույց օգտագործելու իրավաչափության պայմանները - Հարությունյան, Մանվել («Տիր» հրատ.)
Սույն աշխատանքի շրջանակներում հեղինակի կողմից ուսումնասիրվել է մասնավոր անձի կողմից կատարված ձայնագրության՝ որպես ապացույց օգտագործելու իրավաչափության պայմանները։ Հեղինակն ուսումնասիրել է մասնավոր ընտանեկան կյանքի անձեռնամխելիության իրավունքը, հաղորդակցության ազատության և գաղտնիության իրավունքը, ներկայացրել դրանց հնարավոր իրավաչափ սահմանափակման հիմքերը, պետության ներկայացուցչի կողմից գաղտնի կերպով ձայնագրություն կատարելու համար անհրաժեշտ իրավական հիմքերը և սահմանված ընթացակարգը, ինչպես նաև պետության ներկայացուցիչ չհանդիսացող մասնավոր անձի կողմից կատարված ձայնագրության՝ որպես ապացույց օգտագործելու իրավաչափության պայմանները։ В рамках данной работы автором были изучены условия правомерности использования в качестве доказательства аудиозаписи, сделанной частным лицом. Автор изучил право на неприкосновенность частной семейной жизни, право на свободу общения и неприкосновенность частной жизни, представил основания их возможного правомерного ограничения, необходимые правовые основы и установленную процедуру для тайной звукозаписи представителем государства, а также условия правомерности использования в качестве доказательства аудиозаписи, сделанной частным лицом, не являющимся представителем государства Within the framework of this work, the author studied the conditions of the legality of using an audio recording made by a private person as evidence. The author studied the right to inviolability of private family life, the right to freedom of communication and privacy, presented the grounds for their possible lawful restriction, the necessary legal bases and the established procedure for secret sound recording by a representative of the state, as well as the conditions for the legality of using as evidence an audio recording made by a private person who is not a representative of the state.
Keywords: Իրավագիտություն