Բարձրագույն կրթական համակարգում մարդկային ռեսուրսների կառավարման արդի միտումները անձնակազմի հետազոտական հմտությունների զարգացման համատեքստում - Գյուլամբարյան, Նոնա («Տիր» հրատ.)
Հոդվածում քննարվում են մարդկային ռեսուրսների կառավարման արդի միտումները բարձրագույն կրթական համակարգում: Ներկայացվում են անձնակազմի հետազոտական հմտությունների բարելավմանն ուղղված մի քանի հեղինակավոր համալսարանական ծրագրեր և մոդելներ: Շեշտադրվում է այն փաստը, որ մարդկային ռեսուրսների կառավարման դիտարկվող օրինակներում անձնակազմի հետազոտական հմտությունների կատարելագործման հիմնախնդիրը մեկնաբանվում է որպես ոլորտի կառավարման ռազմավարական հայեցակետ: В статье обсуждаются современные тенденции в управлении человеческими ресурсами в системе высшего образования. Представлены несколько авторитетных университетских программ и моделей, направленных на усовершенствование исследовательских навыков персонала. Акцентируется тот факт, что в наблюдаемых примерах управления человеческими ресурсами проблема усовершенствования исследовательских навыков персонала интерпретируется в качестве стратегии управления исследуемой сферы. The article discusses modern trends in human resource management in the higher education system. Several reputable university programs and models are represented aimed at improving personnel research skills. It is emphasized that in the observed examples of human resource management, the problem of improving the research skills of personnel is interpreted as a management strategy.
Keywords: Մանկավարժություն