Հանրակրթական հաստատությունների կառավարման սկզբունքների և մեթոդների հարաբերակցությունը - Մելիքսեթյան, Վահան («Տիր» հրատ.)
Մարդկության գոյության բոլոր ժամանակներում կրթությունը եղել և մնում է հասարակության առաջընթացը ապահովող և դրան նպաստող կարևոր ոլորտներից մեկը: Աշխատանքի արդիականությունը պայմանավորված է Հայաստանի Հանրապետության կրթական ոլորտում իրականացված բարեփոխումների արդյունքում էապես փոխված կրթության կառավարման սկզբունքների, գործառույթների, մեթոդների և ոճերի նկատմամբ եղած մոտեցումներով: Կրթության կառավարման համակարգում կառավարող սուբյեկտների գործունեության արդյունավետության համար կարևոր են կառավարման ժամանակակից սկզբունքների և մեթոդների, դրանց հարաբերակցության իմացությունը: Во все времена существования человечества образование было и остается одной из важных сфер, обеспечивающих и способствующих прогрессу общества. Знание современных принципов и методов администрирования важны для эффективности деятельности субъектов управления в системе контроля над качеством образованием. Актуальность работы обусловлена подходами к принципам, функциям, методам и стилям управления образованием, которые существенно изменились в результате реформ, осуществленных в образовательной сфере Республики Армения. В результате изучения действующей системы управления в школе мы выяснили, что данный процесс нуждается в преобразовании и модернизации, так как в сложившейся ситуации некоторые принципы управления не работают, а некоторые функции носят формальный характер. At all times of humankind's existence, education has been and remains one of the essential spheres that ensures and contributes to the progress of society. Knowledge of modern management principles and methods and their interrelation are important for the operating efficiency of managing authorities in the education management system. The relevance of the work is associated with the significantly revised approaches to the principles, functions, methods, and styles of education management due to reforms implemented in the educational sector of the Republic of Armenia. As a result of the study of the current school management system, we found out that the process needs to be transformed and improved because, in the current situation, some management principles do not work, and some functions are of a formal character
Keywords: Մանկավարժություն