1-Պիպերազինո-2,7-Նաֆթիրիդինների նոր ածանցյալների հոգեմետ հատկությունների ուսումնասիրությունը - Սիրականյան, Սամվել; Առաքելյան, Տաթեվիկ; Հակոբյան, Էլմիրա; Եգորյան, Հասմիկ; Երմալովյան, Լիլիթ; Հովակիմյան, Անուշ; Պարոնիկյան, Ռուզաննա («Տիր» հրատ.)
Ինֆորմացիոն ու հաղորդակցական տեխնոլոգիաների լայն կիրառումը ամբողջ աշխարհում բնակչության համար ստեղծում է առողջական բազմապիսի խնդիրներ հոգեկան ոլորտում: Նոր հակացնցումային դեղանյութերի ստեղծումը, որոնք ունեն նաև փոխկապակցված հոգեմետ հատկություններ, լայն պահանջարկ ունի և արդիական է: Հոգեմետ հատկություններով զուգորդված հակացնցումային պրեպարատների ստեղծման համար կարևոր է էքսպերիմենտալ մոտեցումների մշակումը` հիմնված կենդանիների մոտ պաթոլոգիայի առանձին դրսևորումների դիֆերենցված մոդելավորման վրա: Խոսքը վերաբերում է կենդանիների մոտ հետազոտական ակտիվականության «բաց դաշտ», «խաչաձև բարձրացված լաբիրինթոսի» և այլ մոդելների մասին: Широкое использование информационных и коммуникационных технологий создает множество проблем с психическим здоровьем населения во всем мире. Разработка новых противосудорожных препаратов, обладающих также сопутствующими психотропными свойствами, широко востребована и своевременна. Для разработки противосудорожных препаратов, сочетающихся с психоактивными свойствами, важна разработка экспериментальных подходов, основанных на дифференцированном моделировании отдельных проявлений патологии у животных. Речь идет о модели исследовательской активности «открытое поле», «крестообразном приподнятом лабиринте» и других моделях у животных. The widespread use of information and communication technologies creates various mental health problems for the population worldwide. The development of new anticonvulsant drugs that also have associated psychotropic properties is widely demanded and timely. For developing anticonvulsant drugs combined with psychoactive properties, it is essential to develop experimental approaches based on differentiated modelling of individual manifestations of pathology in animals. We are talking about the "open field", "cross-shaped elevated maze", and other models of research activity in animals.
Keywords: Դեղագիտություն