«Գիտական հետազոտության հիմունքներ» առարկայի դասավանդումը բարձրագույն կրթական համակարգում - Այվազյան, Անժելիկա («Տիր» հրատ.)
Հոդվածը ներկայացնում է բարձրագույն կրթական համակարգում «Գիտական հետազոտության հիմունքներ» առարկայի դասավանդման տեսամեթոդաբանական հիմքերը: Մատնանշվում է ժամանակակից հասարակությունների զարգացման պայմաններում առարկայի դասավանդման կարևորությունը: Քննարկվում են «հետազոտություն», «հետազոտող» եզրույթները և սահմանման առանձնահատկությունները: Առանձնահատուկ ուշադրություն է դարձվում գիտական հետազոտության իրականացման նպատակի, մեթոդների ձևակերպման և գրականության մշակման ու վերլուծության հարցադրումներին: В статье представлены теоретико-методологические основы преподавания предмета «Основы научного исследования» в системе высшего образования. Подчеркивается важность преподавания предмета в условиях развития современных обществ. Представляются к обсуждению понятия «исследование», «исследователь» и особенности их определения. Уделяется особое внимание определению цели, методов проведения научного исследования, а также обзору и анализу библиографии. The article presents the theoretical and methodological basis of teaching the subject “Fundamentals of Scientific Research” in the higher education system. The importance of teaching the subject in the conditions of the development of modern societies is emphasized. The terms “research”, “researcher” and the features of their definition are presented. Particular attention is paid to the definition of the goal, methods of conducting scientific research, as well as the review and analysis of the bibliography.
Keywords: Հոգեբանություն