Հետպատերազմական անոմիայի հոգեախտորոշումը թիրախային տարբեր խմբերում - Հակոբյան, Նաիրա; Խաչատրյան, Աննա («Տիր» հրատ.)
2020 թ. Արցախյան հակամարտության թեժացմանը հաջորդող հետպատերազմական շրջանը հաճախ բնութագրվում է որպես բարդ և ճգնաժամային: Այդ բնութագրումները վերաբերում են հետպատերազմական շրջանի իրողություններին, որոնք նկարագրված են անձի և սոցիալական խմբերի հարմարման և գործունեության վերաբերյալ տարբեր սոցիալ-հոգեբանական ուսումնասիրություններում: Послевоенный период эскалации конфликта в Арцахе в 2020 г. часто характеризуется как сложный и критический период. Эти характеристики относятся к послевоенным реалиям, описанным в различных социально-психологических исследованиях по адаптации и деятельности человека и социальных групп. The post-war period after the escalation of the conflict in Artsakh in 2020 is often characterized as a complex and crisis period. These characteristics relate to the post-war realities described in various socio-psychological studies on the adaptation and activity of human and social groups.
Keywords: Հոգեբանություն