ԼՂՀ բուհերի կրթական ծրագրերի որակի ապահովման հիմնախնդիրները - Ավանեսյան, Արպատ; Հարությունյան, Գրիշա (Լիմուշ հրատ.)
ԼՂՀ բուհերում կրթական ծրագրերի որակի ապահովման և բարձրացման համար սահմանվել են կրթական ծրագրերի հիմնական խնդիրները, մշակվել են ռազմավարություններ և մի շարք գործիքամիջոցներ, որոնք գործում են նաև եվրոպական կրթատարածքում: Կրթական ծրագիրը ուսուցման գործընթացը ապահովող բաղադրիչների փաթեթ է` ուղղված ակնկալվող վերջնարդյունքին: Կրթական ծրագրի կարևոր բաղադրիչը հանդիսանում է դասընթացը: Դասընթացի ճիշտ ընտրությունը, պլանավորման և իրականացման ճիշտ կազմակերպումը կարևոր դերակատարություն ունեն անհրաժեշտ վերջնարդյունքի հասնելու համար: С целью обеспечения и повышения качества обучения в вузах НКР были определены основные задачи образовательных программ, разработаны стратегии и ряд механизмов, применяемых также в европейском образовательном пространстве. Образовательная программа – пакет компонентов, обеспечивающих процесс обучения и нацеленных на получение планируемого итогового результата. Важным компонентом образовательной программы является учебный курс. Правильный выбор, планирование и проведение курса имеют важное значение для достижения необходимого результата. For ensuring and improving the quality of educational programs in the NKR universities, key problems of those programs have been defined, strategies and a number of tools have been developed that are being operated in the European educational area as well. Educational program is a set of components that leads the learning process towards the expected outcome. An important part of the learning program is the course. The right choice of course, the accurate organization of planning and implementation play an important role in achieving the necessary outcome.
Keywords: Կրթություն