Տեղեկատվական անվտանգության ապահովման բնագավառում ԱՄՆ միջազգային համագործակցության փորձից - Մկրտչյան, Հայկուհի (Լիմուշ հրատ.)
Տեղեկատվության դերի ու ծավալի աճի պայմաններում, ինչպես նաև տեղեկատվական տեխնոլոգիաների զարգացմանը զուգահեռ բարդացել են նաև տեղեկատվական անվտանգության սպառնալիքները: ՈՒստի տեղեկատվության պաշտպանությունը դարձել է շատ պետությունների ներքին ու արտաքին քաղաքականության առաջատար ուղղություններից մեկը: ԱՄՆ օրինակը խոսուն է և կարող է ուսուցողական լինել տեղեկատվական անվտանգության կառուցակարգերի մշակման հարցում: ԱՄՆ օրինակը ուսուցողական կարող է լինել նաև ոլորտում միջազգային համագործակցության ընդլայնման տեսանկյունից, որը կարող է իրականացվել թե′ երկկողմ, թե′ բազմակողմ մասշտաբներով: Учитывая возрастающую роль и объем информации, а также развитие информационных технологий, угрозы информационной безопасности также стали более значимыми. Защита информации стала одним из ведущих направлений внутренней и внешней политики многих государств. Пример США является полезным для разработки систем информационной безопасности, а также может быть поучительным в расширении международного сотрудничества в этой области, которое может быть реализовано как в двустороннем, так и в многостороннем масштабе. Considering the increasing role and volume of information, as well as the development of information technologies, information security threats have also become more complex. Information protection has become one of the leading domestic and foreign policy issues of many states. The US example can be instructive in developing information security systems. The US example can also be instructive in expanding international cooperation in the field, which can be implemented on both a bilateral and multilateral scale.
Keywords: Տեղեկատվական անվտանգություն