Զուգաձևությունները ածականական, թվականական և դերանվանական համակարգերում - Ղազարյան, Հասմիկ
Ժամանակակից հայերենը, լինելով համակարգված և նորմավորված լեզու, չի բացառում զուգաձևությունների գոյությունը: Ներկա փուլում նրա բոլոր մակարդակներում ` հնչյունական, բառային, քերականական, զուգաձևությունները հասել են մեծ չափերի: Սույն հոդվածում քննվում են ժամանակակից արևելահայ գրական լեզվի ածականական, թվականական և դերանվանական համակարգերում առկա կանոնական և ոչ կանոնական զուգաձևությունները, նրանց իմաստային, ոճական ու կիրառական առանձնահատկությունները: Современный армянский язык, являясь систематизированным и нормированным языком, не исключает существование параллельных форм. На данном этапе во всех его уровнях: фонетическом, лексическом, грамматическом, параллельные формы достигли больших размеров. В данной статье исследуются имеющиеся в прилагательных, числительных и местоименных системах современного восточно-армянского литературного языка нормативные и ненормативные параллельные формы, их смысловые, стилистические и прагматические особенности. The Modern Armenian language, being a systematized and normalized language, does not exclude the existence of parallel forms. At this stage, in all its levels: phonetic, lexical, grammatical, parallel forms have reached large sizes. This article examines the normative and non-normative parallel forms, their semantic, stylistic and practical features available in the adjective, numeral and pronoun systems of the modern Eastern Armenian literary language.
Keywords: Հայոց լեզու