Разработка оптимальной модели качества жизни населения Республики Арцах - Арутюнян, Ирена; Арустамян, Виктория (Լիմուշ հրատ.)
Управленческие решения, как правило, основаны на прогнозах. Каждое решение будет действовать в какой-то момент времени в будущем, поэтому оно должно основываться на прогнозах будущих условий. Прогнозы необходимы постоянно, и с течением времени измеряется влияние прогнозов на фактические показатели, обновляются исходные прогнозы, и решения меняются в зависимости от результатов прогнозирования и так далее. Կառավարչական որոշումները սովորաբար հիմնված են կանխատեսումների վրա: Յուրաքանչյուր որոշում ուժի մեջ է ժամանակի որոշակի պահին ապագայում, այնպես որ դա պետք է հիմնված լինի կանխատեսումների ապագա պայմանների վրա: Կանխատեսումներն անհրաժեշտ են անընդհատ, և ժամանակի ընթացքում չափվում է կանխատեսումների ազդեցությունը փաստացի ցուցանիշների վրա, թարմացվում են նախնական կանխատեսումները, փոխվում են որոշումները՝ կախված կանխատեսման արդյունքներից և այլն։ Management decisions are usually based on forecasts. Each decision will be valid at some point of time in the future, so it should be based on forecasts of future conditions. Forecasts are needed continuously, and over time, the impact of forecasts on actual performance is measured; initial forecasts are updated; and decisions change depending on the results of forecasting, and so on.
Keywords: Математическое программирование