Հայաստանը ԵԱՏՄ և ԵՄ հարաբերությունների համատեքստում - Զիրոյան, Շուշան (Լիմուշ հրատ.)
Հայաստանի՝ ԵԱՏՄ-ին անդամակցության հետ կապված եղան բազմաթիվ քննարկումներ և տարաձայնություններ: Տարաձայնությունների հիմքում հաճախ դրվում էր ընտրության հարցը ԵԱՏՄ-ի և ԵՄ-ի միջև՝ դրանց տարբերությունների, առավելությունների և թերությունների ենթատեքստում: Այնուամենայնիվ ԵԱՏՄ-ին անդամակցությունն արդեն իրականություն է, և այս պարագայում կարևորագույն խնդիր է առավելագույնս օգտվել միությանն անդամակցությունից և միևնույն ժամանակ այդ հարաբերություններին զուգահեռ նաև փոխշահավետ կապեր ունենալ մեր մյուս գործընկերների հետ՝ այդ թվում ԵՄ-ի: Присоединение Армении к Евросоюзу вызвало множество разногласий и дискуссий. В их основе часто лежала проблема выбора между ЕС и ЕЭС, их отличия и недостатки, В статье дается краткий обзор развития отношений между ЕС и ЕЭС, приводятся некоторые сравнительные данные и делаются выводы. Тем не менее, членство Армении в ЕЭС является реальностью, и в этом контексте наиболее важным вопросом является максимальное использование своего членства в союзе и установление взаимовыгодных связей с другими партнерами, включая ЕС. There have been many discussions and disagreements on Armenia's accession to the EEU. The basis of disagreements was often the issue of choice between the EEU and the EU in the context of their differences, tendencies and shortcomings. The article gives a brief overview of the developments of the EEU - the EU relations basing upon comparisons. Nevertheless, the EEU membership is a fact now, and the most important task is to maximize its benefits and, at the same time, to have mutually beneficial relationship with other partners, including the EU.
Keywords: Տնտեսագիտություն