Франко-русские отношения и проблема политических беженцев - Аванесян, Валерий
Հունգարական հեղափոխությունը ճնշելուց հետո այդ իրադարձությունների շատ քաղաքական գործիչներ և մասնակիցներ գաղթեցին Օսմանյան Թուրքիա՝ դառնալով քաղաքական փախստականներ։ Ռուսական և Ավստրիական կայսրությունները դիմեցին Թուրքիային՝ դրանց վերադարձնելու պահանջով ։ Թուրք օսմաններին աջակցելու նպատակով Մեծ Բրիտանիան նավատորմ ուղարկեց Դարդնելի նեղուց։ Նախաձեռնությանը միացավ Ֆրանսիան։ Արդյունքուն Ռուսաստանի և Ֆրանսիայի հարաբերությունների սրվեցին։ Դա է վկայում նաև դիվանագիտական նամակագրության ուսումնասիրությունների արդյունքը։ Ճգնաժամը հաղթահարվեց, երբ Ավստրիան և Ռուսաստանը իրենց պահանջները չափավորեցին։ Ֆրանսիական նավատորմը հետ կանչվեց։ После подавления Венгерской революции многие политические деятели и участники этих событий эмигрировали в Османскую Турцию, став политическими беженцами. Российская и Австрийская империи обратились к Турции с требованием выдать их. В защиту турок-османов, как всегда, выступила Великобритания, которая отправила в Дарднеллы свой военный флот, затем к ней присоединилась и Франция. Это привело к обострению отношений между Россией и Францией. Изучение дипломатической переписки – тому свидетельство. Кризис был преодолен после т ого, как Австрия и Россия умерили свои требования. Французский флот был отозван. After the suppression of the Hungarian Revolution, many political figures and participants of these events emigrated to Ottoman Turkey, becoming political refugees. The Russian and Austrian Empires appealed to Turkey to extradite them. In defense of the Ottoman Turks, as always, Great Britain acted, which sent its military fleet to the Dardanelles, after France joined it. This led to an aggravation of relations between Russia and France. The study of diplomatic correspondence is evidence of this. The crisis was overcome after Austria and Russia moderated their demands. The French fleet was withdrawn.
Keywords: Ընհանուր պատմություն