Ներսես Շնորհալին հայ մանկագրության ակունքներում - Աթայան, Անահիտ (Լիմուշ հրատ.)
«Շնորհալին հայ մանկագրության ակունքներում» հոդվածում փաստարկվում է, որ նրա ստեղծագործությունը մեծ արժեք ունի հայ մանկավարժական մտքի պատմության մեջ: Մեծ է նրա վաստակը ոչ միայն միջնադարյան պոեզիայի, այլև մանկական գրականության և մանկավարժության բնագավառում: Նրա հանելուկները, խրատները, հոգևոր երգերը կրթական – դաստիարակչական դեր խաղացին հայ ազգային դպրոցի պատմության մեջ: Շնորհալու կյանքի նպատակը ժողովրդին ծառայելն էր և երիտասարդ սերնդի ճակատագրի հանդեպ մտահոգությունը: В статье “Шнорали у истоков армянской детской литературы” отмечается, что его творчество имеет огромную ценность в истории армянской педагогической мысли: Велик его вклад не только в развитие средневековой армянской поэзии, но и в детской литературы, а также в педагогической мысли. Его загадки, поучения, духовные песни сыграли обучающе-воспитательную роль в истории армянской национальной школы. Целью жизни Шнорали было служение армянскому народу, забота о судьбе молодого поколения. The article “Shnorhali as one of the Founders of Children’s Literature” particularly highlights his work’s significance in the history of the Armenian pedagogical thought. He had a great contribution not only to the medieval poetry but also to such spheres as children’s literature and pedagogy. His riddles, preachments, spiritual songs had an educative and upbringing role in the Armenian national school history. The aim of Shnorhali’s life was to serve his people and care for the future of the Armenian youth.
Keywords: Գրականագիտություն