Պատերազմական տեղեկատվությունը և դրա ներկայացման առանձնահատկությունները հայաստանյան մամուլում (1991-1994թթ.) - Մկրտիչյան, Աննա (Լիմուշ հրատ.)
Բոլոր ժամանակներում տեղեկատվությունը բացառիկ դեր ունի պատերազմների ժամանակ: Սույն հոդվածում անդրադարձել ենք պատերազմական իրավիճակում տեղեկատվության հետ տարվող աշխատանքների բնույթին՝ ներկայացնելով հայաստանյան մամուլում դրա մատուցման առանձնահատկությունները: 1991-1994թթ. հայաստանյան մամուլը գործում էր ոչ այնքան բարենպաստ պայմաններում, թեև մամուլի վրա չափազանց մեծ ու կարևոր բազմաթիվ խնդիրներ էին դրված, այդ թվում՝ սեփական լսարանի հետ տարվող աշխատանք, որը մի կողմից՝ միտված էր հակառակորդի ապատեղեկատվությունից զերծ պահելուն, մյուս կողմից՝ ավելորդ լարվածությունը, ագրեսիան, խուճապը վանելուն, ազգային բանակի և դրա գործողությունների լեգիտիմությունը բարձրացնելուն և այլն: Информация всегда играет исключительную роль во время войны. В данной статье затронуты вопросы об информации в военное время, изложены особенности ее представления в армянской прессе. В 1991–1994 гг. армянская пресса работала в не благоприятных условиях, хотя были огромные и чрезвычайно важные проблемы, стоящие перед прессой, в том числе работа с собственной аудиторией, с одной стороны, чтобы удержать от дезинформации противника и, с другой– чтобы устранить избыточную напряженность, агрессию, панику, а также повысить легитимность национальной армии и ее действий и т.д. Information always plays a crucial role during wartime. In this article we have touched upon issues concerning the presentation of information in wartime, esp. peculiarities of its provision in the Armenian press. From 1991 to 1994 the Armenian press was acting not in very favorable conditions though the press had a number of extremely large and important problems including work with its own audience, which on the one hand, should be aimed at keeping away from the enemy’s misinformation and, on the other hand, removing excessive tension, depression, panic, as well as raising the legitimacy of the national army, its activities and etc.
Keywords: Պատերազմ; Հայաստանյան մամուլ; Լրագրություն