Теоретические и методологические аспекты государства в контексте создания новой государственности постсоветского пространствана примере Южной Осетии - Плиев, Сослан (Լիմուշ հրատ.)
Основная цель исследования – выявить классические особенности государства, рассмотреть виды государства, дать характеристику государственности Южной Осетии, проанализировать дальнейшие перспективы развития Южной Осетии как независимого государства, выработать новый универсальный терминологический аппарат, подходящий для государств, вставших на путь самоопределения, для подчеркивания их статуса в качестве государства. В обретении государственной независимости исторически заинтересован народ Южной Осетии и, хотелось бы надеяться, его исторические партнеры. Доказательная база данного тезиса опирается на основные теоретические подходы к анализу государственной состоятельности РЮО и ее развитию после августа 2008 г. И для поддержки государственности республик, вставших на путь самоопределения, необходимо выработать новый терминологический аппарат для подчеркивания их статуса и отказаться от западных терминов, таких, как частично признанные государства или непризнанные государства. Ուսումնասիրության նպատակն է վերհանել հանրապետության դասական առանձնահատկությունները, դիտարկել հանրապետության տեսակները, տալ Հարավային Օսեթիայի պետականության բնորոշումը, վերլուծել Հարավային Օսեթիայի ՝ որպես անկախ պետության, զարգացման հեռանկարները, մշակել նոր բազմակողմանի տերմինաբանական ապարատը, ինքնորոշվող պետությունների համար որպես պետություն նրանց կարգավիճակն ընդգծելու նպատակով: Պետական անկախության ձեռք բերման հարցում պատմականորեն հետաքրքրված են Հարավային Օսեթիայի ժողովուրդը, հուսանք, նրա պատմական համախոհները: Այս տեսակետի հիմքում Հարավային Օսեթիայի Հանրապեության հանրային կենսականության վերլուծության և նրա զարգացման հիմնական տեսական մոտեցումներն են՝ սկսած 2008թ օգոստոսից: Ինքնորոշվող պետությունների պետականությանն ա- ջակցելու համար անհրաժեշտ է մշակել նոր տերմինաբանական ապարատ նրանց կարգավիճակն ընդգծելու համար և հրաժարվել արևմտյան եզրույթներից, ինչպես «մասնակիորեն ճանաչված պետություն» կամ «չճանաչված պետություն»: The main goal of the research is to identify the classical features of the state, to consider the types of state, to characterize the statehood of South Ossetia, to analyze the future prospects for the development of South Ossetia as an independent state, to develop a new universal terminological apparatus suitable for states that have taken the path of self-determination to emphasize their status as a state. The people of South Ossetia and, we would like to hope, its historical partners, are historically interested in gaining state independence. The evidence base of this thesis is based on theoretical approaches to the analysis of the state solvency of the RSO and its development after August 2008. And to support the statehood of the republics that have taken the path of selfdetermination, it is necessary to develop a new terminological apparatus to emphasize their status and abandon Western terms such as, partially recognized states or unrecognized states.
Keywords: Политика