«Հնչող ձայներ» գրքի գեղարվեստական պոլիֆոնիան - Սառաջյան, Զարինե
Սույն հոդվածը նվիրված է «Հնչող ձայներ» գրքին, որտեղ զետեղված են հանուն հայրենիքի պաշտպանության պատերազմում նահատակված հերոսների ստեղծագործու-թյունները։ Հոդվածում «Հնչող ձայներ» գրքի գրական բազմաձայնությունը դիտարկել ենք միանգամայան նոր մոտեցմամբ․ գրքում մենք տեսնում ենք ձայների միաժամանակյա առկայություն ժամանակային տարբեր տարածություններից․ ձայներ արցախյան երեք պատերազմներից։ Այսինքն՝ այստեղ մենք գործ ունենք տարաժամանակյա և համաժամանակյա բազմաձայնության հետ, որոնք գաղափարա - բովանդակային առումով ստեղծում են մեկ ամբողջական միասնություն։ Эта статья посвящена книге «Звучащие голоса», в которой собраны произведения героев, погибших на войне за защиту Родины. В статье мы применили совершенно новый подход в рассмотрении литературной полифонии книги «Звучащие голоса». В книге мы видим одновременное присутствие голосов разных временных пространств։ голоса трех арцахских войн. Другими словами, здесь мы имеем дело с асинхронной и синхронной полифонией, которые с точки зрения идеологии и содержания создают полное единство. This article is dedicated to the book "Sounding Voices", which contains the works of heroes who died in the war for the defense of the Motherland. In the article we have used a completely new approach in considering the literary polyphony of the book "Sounding Voices". In the book we see the simultaneous presence of voices from different temporal spaces։ voices of three Artsakh wars. In other words, here we are dealing with asynchronous and synchronous polyphony, which in terms of ideology and content create complete unity.
Keywords: Գրախոսություն