Հայագիտական բարձրարժեք ուսումնասիրություններ` ծրարված գալիքի - Խանյան, Սոկրատ
Սույն հոդվածում քննվում է հայագիտության զարգացման ընթացքը, գնահատվում անվանի գրականագետ Վանո Եղիազարյանի երկհատորյա աշխատությունը՝ նվիրված տվյալ հիմնախնդրին: Ընդգծվում է տաղանդավոր գիտնական-մանկավարժի հարուստ փորձը, որի արդյունքում տվյալ ուսումնասիրության խորաթափանց շերտերն ու արդիական արժեքը: В данной статье обсуждается процесс развития армяноведения и дается оценка двухтомного труда знаменитого литературоведа Вано Егиазаряна, посвященного данной проблеме. Глубина и научная ценность этого труда свидетельствует о большом опыте талантливого ученого-педагога.This article discusses the development of Armenian studies and gives an assessment of the two-volume work of the famous literary critic Vano Yeghiazaryan, devoted to this problem. The depth and scientific value of this work testifies to the great experience of the talented scientist and teacher.
Keywords: Գրախոսություն