Կենսանվազագույն շեմի ապահովման հիմնախնդիրը ԱՀ-ում - Մինասյան, Մանուշ
Շուկայական տնտեսության պայմաններում աշխատանքի վարձատրության գործառույթը դրսևորվում է կենսական նվազագույնի հաշվարկման ճանապարհով դրա նվազագույն մակարդակի որոշմամբ: Այս նպատակով սովորաբար կիրառվում է սպառողական զամբյուղի մեթոդը։ В рыночной экономике функция заработной платы выражается как определение минимальной заработной платы путем расчета прожиточного минимума. Для этого обычно используется метод потребительской корзины. In a market economy, the function of wages is expressed by determining the minimum wage by calculating the subsistence minimum. The consumer basket method is usually used for this purpose․
Keywords: Տնտեսագիտություն