Մարդկային կապիտալի զարգացման արդի միտումները - Մանգասարյան, Ռուզաննա; Մանուչարյան, Մարիա
Հոդվածում դիտարկվել է մարդկային կապիտալի կուտակման և զարգացման դերը ժամանակակից տնտեսությունում, նրա մրցունակության բարձրացման գործում, հիմնավորվել մարդկային կապիտալը՝ որպես տնտեսական համակարգը նորարարական տնտեսության վերափոխելու հիմք, քննարկվել մարդկային կապիտալի արժեքիբարձրացման չափորոշիչները: В данном статье рассматривалься роль накопления и развития человеческого капитала в современной экономике и в повышении ее конкурентоспособности, обосновываясь человеческий капитал как способ трансформации экономической системы в модернизированную экономику и дискуссирует критерии повышения ценности человеческого капитала. This article observes the role of accumulation and development of human capital in the modern economy and in raising its competitiveness, substantiates human capital as a way of transforming the economic system into a modernized economy, and discusses the criteria for increasing the value of human capital.
Keywords: Տնտեսագիտություն