Վարկային սքորինգի և անձի նույնականացման հավելվածների նախագծումը մեքենայական ուսուցմամբ - Ղազարյան, Արմեն
Հոդվածում առաջարկվել է բանկի հաճախորդների վարկունակության կանխատեսման ալգորիթմ՝ ինչպես մեքենայական ուսուցման առանձին մոդելների, այնպես էլ դրանց համադրության հիման վրա: Բացի դրանից, մշակվել են վարկային սքորինգի և անձի նույնականացման հավելվածներ՝ մեքենայական ուսուցման կիրառմամբ: В статье был предложен алгоритм прогнозирования кредитоспособности клиентов банка как с использованием отдельных моделей машинного обучения, так и с применением их комбинации.Кроме того, разработаны приложения для кредитного скоринга и идентификации личности с применением машинного обучения: The article proposes an algorithm for predicting the creditworthiness of bank customers both using separate machine learning models and using a combination of them. In addition, applications for credit scoring and identity identification using machine learning have been developed։
Keywords: Տնտեսագիտություն