ՀՀ բյուջետային եկամուտների և մակրոտնտեսական այլ ցուցանիշների միջև փոխկապվածության վերլուծությունը - Ալեքսանյան, Արևիկ; Ստեփանյան, Արմինե
Բյուջետային եկամուտներն անվերադարձ կարգով, օրենսդրությանը համապատասխան, պետական և տեղական ինքնակառավարման մարմինների դրամական միջոցներն են, որոնց միջոցով լուծվում են հասարակության առջև ծառացած խնդիրները: Բյուջետային եկամուտների և այլ մակրոտնտեսական ցուցանիշների միջև փոխկապվածության բացահայտման նպատակով հոդվածում իրականացված է կոռելյացիոն-ռեգրեսիոն վերլուծություն: Հոդվածում ներկայացված են նաև համավարակի և Արցախյան երրորդ պատերազմի բացասական հետևանքները վերացնելու նպատակով ՀՀ կառավարության կողմից իրականացվող միջոցառումները: Доходы бюджета в соответствии с законодательством - это средства государственных органов и органов местного самоуправления, за счет которых решаются проблемы, стоящие перед обществом. Для выявления взаимосвязи доходов бюджета с другими макроэкономическими показателями в статье проводится корреляционно-регрессионный анализ. В статье также представлены меры, принимаемые Правительством Республики Армения по ликвидации негативных последствий эпидемии и третьей Арцахской войны. Доходы бюджета в соответствии с законодательством - это средства государственных органов и органов местного самоуправления, за счет которых решаются проблемы, стоящие перед обществом. Для выявления взаимосвязи доходов бюджета с другими макроэкономическими показателями в статье проводится корреляционно-регрессионный анализ. В статье также представлены меры, принимаемые Правительством Республики Армения по ликвидации негативных последствий эпидемии и третьей Арцахской войны.
Keywords: Տնտեսագիտություն