Reformulation Of An Empirical Investment Rule In Terms Of Advanced Analitics And Its Model Selection - Vardanyan, Gagik; Vardanyan, Mher
Ներդրումներ կատարելու մասին գործնական խորհուրդներ և կանոններ պարունակող հայտնի գրքում՝ «Ցյուրիխյան աքսիոմներ»-ում, հեղինակը՝ Մաքս Գյունտերը նախանշում է ներդրումների կատարման երկու սկզբունք, որոնք սովորաբար շեշտադրվում են հայտնի ներդրողների կողմից։ Հոդվածում փորձ է արվել ձևակերպել այդ սկզբունքները կարճատև և երկարատև միտումների բացահայտման խնդրի շրջանակում և այդ խնդիրը հասցեագրել առաջադեմ վերլուծական գործիքների կիրառմամբ։ Հետազոտության ընթացքում մեզ հաջողվել է ուրվագծել բաժնետոմսերի կանխատեսման խնդրին անդրադառնալու նախկին փորձերը, ինչպես նաև վերլուծել մեր հետազոտության խնդրին առնչվող կոնկրետ մոտեցման առավելությունները և թերությունները։ Մենք հանգել ենք այն եզրակացությանը, որ, օգտագործելով multi-kernel learning մոտեցումը, կարող ենք պատշաճ ձևով հասցեագրել հետազոտության հարցը, ինչպես նաև նմանատիպ արդյունքների կարելի է հասնել՝ օգտագործելով միայն տեխնիկական վերլուծության մոտեցումը LSTM մոդելի կիրառմամբ։ Հետագա հետազոտության ընթացքում մենք կշարունակենք մեր բացահայտումները՝ փորձարկելով և ավարտին հասցնելով սույն հոդվածում սկսված քննությունը: В популярной книге практических советов по инвестированию «Аксиомы Цюриха» авторвы деляет два принципа инвестирования, которые обычно подчеркиваются известными инвесторами. В этой статье мы попытались сформулировать эти принципы в виде задачи обнаружения краткосрочных и долгосрочных трендов и попытались решить эту проблему с помощью передовых аналитических инструментов. В ходе исследования мы смогли обрисовать предыдущие попытки решения проблемы прогнозирования акций, а также проанализировать плюсы и минусы конкретного подхода с точки зрения решения нашей исследовательской проблемы. Мы пришли к выводу, что с помощью многоядерного подхода к обучению мы можем решить сформулированный исследовательский вопрос, мы также указали, что аналогичные результаты могут быть достигнуты с помощью технического анализа только с учетом модели глубокого обучения LSTM. В будущих исследованиях мы продолжим проверку наших результатов и завершим обсуждение, начатое в этой статье․ In a popular book on practical investment tips “The Zurich Axioms”, the author outlines two principles of investment that are commonly underlined by famous investors. In this paper we tried to formulate those principles into a short-range and long-range trend detection problem and tried to address that problem using advanced analytical tools. Throughout the research we were able to outline the previous attempts of addressing the issue of stock predictions as well as to analyze the pros and cons of a specific approach in terms of addressing our research problem.We have concluded that using a multi-kernel learning approach we can address the formulated research question, we also pointed out that similar results can be achieved by using technical analysis only with LSTM deep learning model in mind. In the future research we will go on with testing our findings and will finish the discussion started in this paper.
Keywords: Economics; Computer Science