Հանցագործությունների բազմակիության ինստիտուտը՝ ըստ ԱՀ քրեական օրենսգրքի և ՀՀ նոր քրեական օրենսգրքի նախագծի - Գևորգյան, Տաթևիկ
Մեկ անձի կողմից մի քանի հանցավոր արարքների կատարումը հատուկ ուշադրություն է պահանջում պետությունից, քանի որ յուրաքանչյուր նոր հանցագործությամբ աճում է անձի կողմից հասարակությանը պատճառվող վնասի չափը: Նման հանցավոր դրսևորումներին հակազդելու անհրաժեշտությունը պայմանավորում է հանցագործությունների բազմակիության հասկացության գիտական և գործնական մշակումը: Դրա վերաբերյալ նորամուծություն է ՀՀ նոր քրեական օրենսգրքում այդ ինստիտուտի ամրագրումը և հասկացության սահմանումը: Совершение одним лицом нескольких преступлений требует от государства особого к себе отношения, поскольку с каждым новым преступлением растет вред, причиняемый данным лицом обществу. Необходимость противодействия таким преступным проявлениям обусловливает научную и практическую разработку понятия множественности преступлений. Новшеством в этом отношении является закрепление этого института и определение этого понятия в новом Уголовном кодексе Республики Армения. To tackle multiple crimes perpetrated by one person requires a different approach by the government, because the damage caused to society by the person increases with each new crime. The necessity to combat such criminal manifestations determines the scientific and practical development of the concept of multiple offences. There is an innovation connected with it. The new Criminal Code of RA fixed that institute and set the concept.
Keywords: Իրավագիտություն