Վախի բացասական ազդեցության հաղթահարման ուղղությամբ տարվող հոգեբանական աշխատանքը - Յարամիշյան, Վիտյա
Հոդվածում, վերլուծելով վախի` որպես հոգեկանի ամենատարածված հուզական վիճակներից մեկի, աստիճանների, ինչպես նաև առաջացման, ձևավորման և ապրման հոգեբանական մեխանիզմների վերաբերյալ արդի մոտեցումները, քննվում է դժվար իրավիճակներում հայտնված անձանց կողմից դրա հաղթահարմանն ուղղված ձևերի ու հնարքների տիրապետման խնդիրը: Եզրակացությունների և երաշխավորությունների մշակման համար կիրառված է հոգեկանի ձևավորման ու գործունեության կենսաբանական- ֆիզիոլոգիական մոտեցումը: В статье, на основе анализа современных представлений о психологических механизмах возникновения, формирования и переживания, обсуждается проблема овладения приемами и формами преодоления страха, как одного из самых распространенных эмоциональных состояний психики, лицами, попавших в сложные жизненные ситуации. Для разработки рекомендаций и выводов применен биолого-физиологический подход. The article discusses the problem of managing the ways and strategies of fear by those in difficult life situations based on analysis of current approaches to the psychological mechanisms of the levels, as well as the emergence and formation of fear as one of the emotional states of mind. To develop the conclusions and recommendations the biological and physiological approach to mental formation and activity is used.
Keywords: Հոգեբանություն