Զինվորական ծառայության անվտանգության ապահովման համակարգը զինվորական գործունեության արդյունավետության համատեքստում - Գևորգյան, Հակոբ
Հոդվածում քննվում են զինվորական ծառայության արդյունավետությունը պայմանավորող սոցիալ-հոգեբանական գործոնները` ի դեմս զինվորական ծառայության անվտանգության (այսուհետ՝ ԶԾԱ) ապահովման համակարգի։ Ծառայողական գործունեության արդյունավետությունը (այսուհետ՝ ԾԳԱ) որոշվում է բազմաթիվ գործոններով ու չափորոշիչներով, որը առաջին հերթին կապվում է ԶԾԱ ապահովման հետ։ В статье рассматриваются социально-психологические факторы, определяющие эффективность военной службы, в частности система обеспечения безопасности военной службы (далее - СБС / безопасность военной службы /). Эффективность военной деятельности (далее - ЕМА) определяется рядом факторов и критериев, которые в первую очередь связаны с обеспечением ЕМА. The article deals with the social-psychological factors, determining the effectiveness of military service, in particular the system of military service safety assurance (hereinafter - MSS /security of military service/). Efficiency of military activity (hereinafter -EMA) is determined by a number of factors and criteria, which are primarily connected with the ensuring of the EMA․
Keywords: Հոգեբանություն