ՀՀ դրամավարկային քաղաքականության զարգացման փուլերի առանձնահատկությունները - Մնացականյան, Արփինե (Լիմուշ հրատ.)
Ընդհանուր առմամբ ՀՀ դրամավարկային քաղաքականությունն իր զարգացման ընթացքում անցել է 4 փուլով, որոնցից յուրաքանչյուրն ունի իր առանձնահատկությունները: Անցումը մի փուլից մյուսին բխել է տվյալ ժամանակահատվածում տնտեսությունում տիրող իրավիճակից: Թեմայի ուսումնասիրությունից ակնհայտ է դառնում, որ դրամավարկային քաղաքականության զարգացման 1-ին և 2-րդ փուլերը կարելի է բնորոշել որպես ձևավորման փուլեր, իսկ 3-րդ փուլից սկսած՝ տեսանելի են զարգացման և կատարելագործման միտումներ: Այսօր ՀՀ դրամավարկային քաղաքականությունը դեռևս գտնվում է զարգացման փուլում և իր զարգացման ընթացքում անցնելով վերոնշյալ 4 փուլերով, դեռևս կատարելագործվելու և ադապտացվելու կարիք ունի: В общих чертах, денежно-кредитная политика РА прошла 4 этапа развития, каждый из которых имел свои особенности. Переход от одного этапа в другой исходил от экономической ситуации в государстве. В результате исследования темы становится очевидным, что I и II этапы денежно-кредитной политики можно характеризовать как этапы формирования, а III и IV – этапы развития и усовершенствования. Сейчас денежно- кредитная политика РА еще не завершила развитие и все еще нуждается в усовершенствовании и адаптации. Generally, the money-credit policy of the RA passed 4 stages of development, each of which had its features.The transition from one stage to another is based on the economic situation of the country. During this research, it was obvious, that the 1st and the 2nd stages of development of the money-credit policy of the RA may be described as stages of formation, and the 3rd and 4th stages – stages of enhancement. But we must mention, that the money-credit policy of the RA is still at the stage of enhancement and needs to be improved and adapted.
Keywords: Դրամավարկային քաղաքականություն; Շուկայական տնտեսություն; Կենտրոնական բանկ