Forecasting the dynamics of yields of agricultural crops in the Republic of Artsakh - Arutyunyan, Irena; Vardanyan, Valya (Լիմուշ հրատ.)
Հոդվածում վերլուծվում է մշակաբույսերի համախառը բերքի արդի դինամիկան Արցախի Հանրապետությունում: Քննարկվում են կանխատեսման հիմնական մաթեմատիկական մեթոդները եւ բերքատվության կանխատեսումը: Ժամանակային շարքերի կանխատեսումը օգտագործվում է գյուղատնտեսության քաղաքականության լայն շրջանակներում: Գյուղատնտեսության մեջ դիտարկվող հիմնահարցի կանխատեսման հիմնական տարրերից է մոդելի ընտրությունը ստացված մոդելներից: The article analysis the current state of agricultural crops in the Republic of Artsakh, describes the main mathematical methods of forecasting and the forecast crop yields in the future. Time series forecasts are used in a wide range of agricultural policies. The main elements of forecasting in agriculture include the choice of the forecasting model (s) suitable for the problem under consideration. В статье анализируется текущее состояние производства сельскохозяйственных культур в Республике Арцах. Описываются основные математические методы для решения задач прогнозирования в сельском хозяйстве. Прогнозы временных рядов используются широко при управлении сельским хозяйством. К основным элементам прогнозирования в сельском хозяйстве относятся выбор адекватной модели прогнозирования из разработанных моделей, решающей задачи рассматриваемой проблемы.
Keywords: Forecasting; Economics