Արցախի գյուղատնտեսության ոլորտի զարգացումը և ագրոբիզնեսի զարգացման արդի հիմնահարցերը - Աղաջանյան, Դավիթ (Լիմուշ հրատ.)
Գյուղատնտեսությունը եղել և շարունակում է մնալ Արցախի տնտեսության առանցքային ոլորտներից մեկը, որպես բնակչության՝ պարենի նկատմամբ կենսական պահանջմունքների բավարարման աղբյուր, զբաղվածության ապահովման բնագավառ, ինչպես նաև գյուղական բնակավայրերի զարգացման հիմք և տնտեսական աճի հիմնական բաղադրիչ: Չնայած այն հանգամանքին, որ վերջին տարիններին Արցախի գյուղատնտեսության ոլորտը ապահովել է միջինում 9-10%, այնուամենայնիվ, առաջիկա ապագայում ոլորտը ունի մեծ պոտենցիալ հետագա զարգացում ապահովելու համար: Сельское хозяйство было и продолжает оставаться одной из ключевых сфер экономики Арцаха, являясь как источником удовлетворения насущных потребностей населения в отношении продовольствия, так и основой развития сельских населенных пунктов и основным компонентом экономического роста. Несмотря на то обстоятельство, что сельское хозяйство Арцаха за последние годы обеспечивало в среднем рост в 9-10%, тем не менее, и в ближайшем будущем от имеет большой потенциал для обеспечения дальнейшего развития․ Agriculture has been and continues to be one of the key spheres of Artsakh's economy, both as a source to meet the immediate needs of the population regarding provision, and the basis for the development of rural settlements and the main component of economic growth. Despite the fact that agriculture of Artsakh has ensured an average growth of 9-10% in recent years however, in the near future, this undustryl will provide a great potential for further development.
Keywords: Գյուղատնտեսություն; Ագրոբիզնես