Роль хирургического лечения в комбинированной терапии рака шейки матки - Джилавян, Г. А.; Джилавян, Ам. Г. (ՀՀ ԳԱԱ «Գիտություն» հրատ.)
Արգանդի վզիկի քաղցկեղը գինեկոլոգիական ուռուցքաբանության ամենատարածված պաթոլոգիաներից է: Այս հիվանդության բուժման հիմնական մեթոդներից մեկը վիրահատությունն է: Ամենատարածված վիրաբուժական միջամտությունը Վերտհեյմի վիրահատությունն է: Այս վիրաբուժական միջամտությունն ամենադժվարներից է ուռուցքաբանության մեջ: Վիրահատության համար կան հստակ ցուցումներ և հակացուցումներ: Բազմաթիվ հեղինակների կարծիքով Վերտհեյմի վիրահատությունից հետո հնարավոր են մի շարք բարդություններ, որոնցից խուսափելու համար անհրաժեշտ է խստորեն պահպանել մշակված առաջարկությունները: Cervical cancer is one of the most common pathologies in gynecological oncology. One of the main methods of treatment of this disease is surgery. The most likely surgical intervention is the Wertheim operation. Surgical intervention is one of the most common detection of oncogynecology. The presence of clear indications and contraindications for the operation. According to many authors, a number of complications are possible after Wertheim's operation, including the need to clearly formulate the developed formulations.
Keywords: Онкология (включая рак)