Բնակչության եկամուտները և աղքատության մակարդակը Արցախի Հանրապետությունում - Առստամյան, Վիկտորյա (Լիմուշ հրատ.)
Վերջին մի քանի տարիների ընթացքում աղքատությանը վերաբերող հարցերը այս կամ այն չափով քննարկվել, ուսումնասիրվել են տարբեր հեղինակների ու միջազգային կազմակերպությունների կողմից, սակայն բնակչության կենսամակարդակին, մասն ավորապես առանձին սոցիալական խմբերի կենսամակարդակին ու դրա բարձրացմանն ուղղված հարցերը խորը ուսումնասիրման կարիք են զգում։ Այդ հարցը նաև աշխարհի գրեթե բոլոր երկրներում քաղաքական քննարկումների առարկա է դարձել, և դա զարմանալի չէ, քանի որ յուրաքանչյուր պետության հաջողություները որոշվում են նրանով, թե ինչպես է ապրում ու զարգանում նրա հասարակությունը: Over the past few years, poverty-related issues have been discussed and studied to some extent by various authors and international organizations, but issues relating to the standard of living of the population, in particular of individual social groups, still require in-depth study. This issue has been the subject of political debate in almost all countries of the world, and it is not surprising that the successes of each state are determined by how its society lives and develops. За прошедшие несколько лет вопросы, касающиеся уровня бедности, в той или иной мере обсуждались, изучались различными авторами и международными организациями, однако вопросы, относящиеся к уровню жизни населения, в частности отдельных социальных групп, по- прежнему требуют глубокого изучения. Этот вопрос стал предметом политических обсуждений практически во всех странах мира, и это неудивительно, поскольку успехи каждого государства определяются тем, как живет и развивается его общество.
Keywords: Տնտեսագիտություն