Տեղեկատվական անվտանգությունը հոգեբանական անվտանգության բաղադրամաս - Հարությունյան, Ռոզալյա (Լիմուշ հրատ.)
Տեղեկատվական հոսքերի կտրուկ աճող սպառնալիքներն ու մշակութային տոտալ հարձակումները XXI դարի լուրջ ու հրատապ խնդիրներից են: Այս առումով անձի անվտանգության մարտահրավերները ձեռք են բերել որակապես նոր կառուցվածք: Անձի վրա ազդում է ոչ միայն մշտական տեղեկատվական շփումը շրջապատող սոցիալական իրականության հետ, այլ նաև դրա բացակայությունը: Տեղեկատվության հոսքի դադարումը կամ տեղեկատվության սահմանափակումը կարող է բերել հոգեկան լուրջ անոմալիաների՝ ընդհուպ մինչ հոգեկան խանգարում: Սույն հոդվածում փորձ է արվել դիտարկելու տեղեկատվական անվտանգությունը անձի հոգեբանական անվտանգության համատեքստում: Острые растущие угрозы информационных потоков и культурные тотальные атаки являются одним из серьезных и актуальных вопросов XXI века. В этой связи проблемы безопасности человека приобрели качественно новую структуру, и не только постоянное информационное сообщение влияет на социальную реальность, окружающую человека, но и на ее отсутствие. Остановка информационного потока или ограничение информации может привести к серьезным психическим аномалиям, включая психические расстройства. В данной статье мы попытались рассмотреть информационную безопасность в контексте психологической безопасности человека. The sharp growing threats of information flows and cultural total attacks are one of the serious and urgent issues of the twenty-first century. In this regard, the person's security challenges have acquired a qualitatively new structure, and not only the permanent information communication affects the social reality surrounding the individual, but also its lack. Stopping the information flow or limiting information can lead to serious mental anomalies, including mental disorders. In this article, an attempt has been made to consider the information security in the context of a person's psychological security.
Keywords: Անվտանգություն; Հոգեբանական անվտանգություն