Տարածական մտածողության ուսումնասիրման հիմնահարցը հոգեբանամանկավարժական հետազոտություններում - Առաքելյան, Գայանե (Լիմուշ հրատ.)
Սույն հոդվածի շրջանակներում փորձ է արվել ներկայացնելու տարածական մտածողության ուսումնասիրման հիմնահարցը հոգեբանամանկավարժական հետազոտություններում: Հոդվածում արտացոլվել են բոլոր այն հայտնի տեսակետներն ու կոնցեպցիաները, որոնք վերաբերում են մաթեմատիկական մտածողությանը և դրա բաղադրամասը կազմող տարածական մտածողությանը: Հոդվածում շոշափվել են տարածական մտածողության ձևավորման ու զարգացման գործընթացի տեսական հիմքերը: В рамках этой статьи была предпринята попытка представить проблему пространственного мышления в психолого-педагогических исследованиях. В статье отражены все известные взгляды и концепции, которые относятся к математическому мышлению и составляющему его компоненту- пространственному мышлению. Статья посвящена теоретическим основам процесса формирования и развития пространственного мышления. An attempt has been made to present the problem of spatial thinking in psycho-pedagogical investigations, within the framework of this article. The article outlines all the well known views and concepts related to the mathematical thinking and the spatial thinking that constitutes its components. The article focuses on the theoretical foundations of the process of spatial thinking formation and development.
Keywords: Հոգեբանություն