Մրցունակ մասնագիտական կրթական ծրագրերի շուրջ - Աղաջանյան, Արա (Լիմուշ հրատ.)
Մրցակցային կրթական ծրագրեր ապահովելու նպատակով համալսարանները ներկայումս փորձում են կազմակերպել ուսումնական գործընթաց, որն ուղղված է գործատուի և աշխատաշուկայի կարիքներին: Այս նպատակով արդիական է դառնում վերանայել բարձրագույն կրթական ծրագրերը ուսանողական եւ ստեղծագործական մտածողության հիման վրա, ինչը թույլ կտա բարձրագույն ուսումնական հաստատությունների շրջանավարտներին հեշտությամբ ինտեգրվել աշխատանքի շուկայում: С целью обеспечения конкурентоспособных образовательных програм в настояшее время, университеты стараются организовать учебный процесс, нацеленный на нужды работодателей и рынок труда. В статье предлагаются пути пересмотра вузовских образовательских программ на основе студенто-ориентированного и креативного мышления, что позволит выпыскникам вузов легко интегрироваться в рынок труда. With the aim of providing competitive educational programs, universities are currently trying to organize a learning process aimed at the needs of the employer and the labor market. The article suggests ways to revise higher education programs on the basis of student oriented and creative thinking, which will allow the graduates of higher educational institutions to integrate easily in the labor market.
Keywords: Կրթական ծառայություններ