Պոստմոդեռնիզմը հայ պոեզիայի մեջ - Միրզոյան, Արթուր
1990-ական թվականների սկզբին՝ ԽՍՀՄ կազմաքանդմանը և Հայաստանի անկախացմանը զուգընթաց, հայ պոեզիայի մեջ ի հայտ են գալիս պոստմոդեռնիզմի արտահայտություններ։ Հետագա տարիներին այն վերաճում է հետխորհրդային իրականության գերիշխող մշակութային տրամաբանության՝ արձագանքելով Արևմուտքում ավելի վաղ տեղի ունեցած համանման գործընթացներին։ Սույն հոդվածում փորձել ենք ներկայացնել պոստմոդեռնիզմի դրսևորումները հայ պոեզիայի մեջ։ В начале 1990-х годов, с распадом СССР и обретением Арменией независимости, в армянской поэзии появились выражения постмодернизма. В последующие годы постмодернизм превратился в доминирующую культурную логику постсоветской реальности, отражая аналогичные процессы, которые имели место ранее на Западе. В этой статье мы попытались представить проявления постмодернизма в армянской поэзии. In the early 1990s, with the collapse of the USSR and the independence of Armenia, expressions of postmodernism appeared in Armenian poetry. In the following years, postmodernism evolved into the dominant cultural logic of post-Soviet reality, reflecting similar processes that had taken place earlier in the West. In this article we have tried to present the manifestations of postmodernism in Armenian poetry.
Keywords: Գրականագիտություն