Թրամփի վարչակարգի արտաքին քաղաքական մոտեցումները Իրանի միջուկային ծրագրի նկատմամբ - Քեռյան, Գարիկ (Լիմուշ հրատ.)
Թրամփի վարչակարգը արտաքին քաղաքականության աստիճանական վերակարգավորման գործընթաց է սկսել: Ճշտվում են երկրի արտաքին քաղաքական գերակայությունները և հանգուցային ուղղությունները: Համաձայն նախընտրական խոստումների` վերանայվում է նաև իրանական ուղղությունը` Իրանի հետ 2015թ. կնքված միջուկային գործարքը չեղարկելու նպատակով: Администрация Трампа начала процесс постепенного пересмотра внешнеполитического курса. Уточняются приоритеты и ключевые направления внешней политики страны. Согласно предвыборным обещаниям пересматривается также иранское направление, цель которого денонсация заключенного с Ираном ядерного договора 2015 г. Trump's administration launched the process of gradual revision of foreign policy. Key directions and priorities of the State's foreign policy are being clarified. Iranian direction is also being revised in accordance with campaign promises, the aim of which is the denunciation of the nuclear treaty signed with Iran in 2015.
Keywords: Արտաքին քաղաքականություն; Հարավային Կովկաս; Եվրոպական Միություն