Կ. Զարյանի կենսագրության և «Նավը լեռան վրա» վեպի ուսուցումը հանրակրթական ավագ դպրոցում - Դավթյան, Նոնա
Ուսումնամեթոդական սույն հոդվածում անդրադառնում ենք հանրակրթական ավագ դպրոցում հայ գրականության դասավանդման առանձնահատկություններին, ներկայացնում 12-րդ դասարանի դասագրքում տեղ գտած թեմաներից Կ. Զարյանի կյանքի և ստեղծագործությունների ուսուցման մեր նմուշօրինակը: В данной учебно-методической статье мы обращаемся к особенностям преподавания армянской литературы в старшей школе, приводим образец изучения биографии и творчества К. Заряна – темы, представленной в учебнике 12-го класса․ In this educational and methodological article, we turn to the peculiarities of teaching Armenian literature in high school; we give a sample of studying the biography and creativity of K. Zaryan - a topic presented in the textbook of the 12th grade.
Keywords: Գրականության դասավանդման մեթոդիկա