Հոգևոր առաջնորդների հանդիպումներն ու կրոնական գործոնը արցախյան հակամարտության համատեքստում - Մելիքյան, Սիրանուշ (Լիմուշ հրատ.)
Արդի ժամանակաշրջանի եկեղեցի-պետություն փոխհարաբերությունների նոր իրողություն է Հայաստանի և Ադրբեջանի հոգևոր առաջնորդների երկխոսությունը Ռուսաստանի հոգևոր առաջնորդի գլխավորությամբ, այն դեպքում, երբ առկա է լարվածություն, ռազմական բախում, չկան դիվանագիտական հարաբերություններ: Այս հանդիպումները ոչ միայն հետաքրքրական են, այլև օգտակար և հետաքրքիր ներքին ու միջազգային քաղաքացիական հանրույթի մթնոլորտի վրա ազդելու տեսանկյունից: Диалог духовных лидеров Армении и Азербайджана под руководством духовного лидера России – новая реальность в церковно-государственных отношениях современности в условиях наличия напряженности, военного конфликта и отсутствия дипломатических отношений. Эти встречи не только интересны, но и полезны с точки зрения влияния на внутреннюю жизнь и атмосферу международного гражданского сообщества. The dialogue between the religious leader of Armenia and the religious leader of Azerbaijan under the leadership of the religious leader of Russia is a new reality in modern relationship between church and state in the framework of current tension, military conflict and the lack of diplomatic relations. These meetings are not only interesting, but also useful in terms of the influence on the internal life and atmosphere of the international civil community.
Keywords: Հոգևոր անվտանգություն; Միջազգային հանրություն