Պատիժը պայմանականորեն չկիրառելու արդի խնդիրները - Միրզոյան, Վիգեն (Լիմուշ հրատ.)
Հոդվածում ներկայացվել և վերլուծվել են պատիժը պայմանականորեն չկիրառելու հետ կապված մի շարք գործնական խնդիրներ և դրանց լուծմանն ուղղված տեսական մոտեցումներ: Խնդիրների թվին են դասվում, մասնավորապես, դատապարտյալի կողմից իր վրա դրված որոշակի պարտականությունները չկատարելու հետևանքով առաջացող հարցերը և ԱՀ քրեական և քրեակատարողական օրենսգրքերով վերոգրյալ խնդիրների լուծմանն ուղղված նորմատիվային հակասությունները: В статье представлены и проанализированы ряд практических проблем, связанных с условным неприменением наказания, и теоретические подходы решения этих проблем. К данным проблемам, в частности, относятся вопросы связанные с невыполнением осужденным возложенных на него определенных обязанностей и нормативные противоречия в решении вышеуказанных проблем между уголовным и уголовным исправительным кодексами Республики Арцах. A number of practical problems connected with the conditional disuse of punishment and some theoretical ways of solving these problems are introduced and analysed in the article.To these problems are particularly related questions connected with the failure of the defendant's doing his or her duty and the normative contradictions of the solution of the above mentioned problems between the criminal and the criminal reformatory codes of the Artsakh Republic.
Keywords: ՀՀ Վճռաբեկ դատարան; ՀՀ Սահմանադրական դատարան