ԱՀ տնտեսության կառուցվածքային համամասնությունների բնորոշ կողմերն արդի պայմաններում - Ասրյան, Շուշանիկ; Ասրյան, Սեդա
Ժամանակակից պայմաններում Արցախի Հանրապետության տնտեսության զարգացման հիմնահարցերը փոխառնչվում են տնտեսության ձևավորված կառուցվածքային համամասնությունների հետ: Ընդհանուր առմամբ «ԱՀ տնտեսության կառուցվածքային համամասնությունների բնորոշ կողմերը արդի պայմաններում» հոդվածը ուղղված է տնտեսության հիմնական կառուցվածքային համամասնությունների բնորոշ կողմերի բացահայտմանը: Հոդվածում դիտարկվել են ՀՆԱ-ի, զբաղվածության կառուցվածքը՝ վեր հանելով առկա հիմնախնդիրները: В современных условиях вопросы экономического развития Республики Арцах взаимосвязаны со сложившимися структурными пропорциями экономики. В целом статья «Типичные аспекты структурных пропорций экономики РА в современных условиях» направлена на выявление типичных особенностей основных структурных пропорций экономики. В статье исследуется структура ВВП и занятости, выделяются существующие проблемы. In modern conditions, the issues of economic development of the Republic of Artsakh are interrelated with the formed structural proportions of the economy. In general, "Typical aspects of the structural proportions of the Republic of Artsakh’s economy in modern conditions" article is aimed at revealing the typical features of the main structural proportions of the economy. The article examines the structure of GDP and employment, highlighting the existing problems.
Keywords: Տնտեսագիտություն