Արցախահայերի մասնակցությունը Սարդարապատի հերոսամարտին` ըստ Բագրատ Ուլուբաբյանի «Սարդարապատ» վեպի. կերպարները - Սառաջյան, Զարինե
В своем романе «Сардарапат» выдающийся армянский историк, писатель и публицист арцахского происхождения Баграт Улубабян представил Сардарапатское сражение в новом свете. В романе широко отражены боевые действия карабахского полка в ходе армянской общенациональной героической борьбы в 1918 году в Сардарапате. В данной статье представляется вклад арцахских армян в Сардарапатском сражении и их персонажи. Հայ նշանավոր պատմաբան, գրող և հրապարակախոս, արմատներով արցախցի Բագրատ Ուլուբաբյանն իր «Սարդարապատ» վեպում նոր լույսի տակ է ներկայացրել Սարդարապատի հերոսամարտը: Վեպում լայնորեն արտացոլված են 1918 թ. Սարդարապատի հերոսական պայքարի ընթացքում Ղարաբաղյան գնդի մարտական գործողությունները: Սույն հոդվածում ներկայացրել ենք արցախահայերի մասնակցությունը Սարդարապատի հերոսամարտին և նրանց կերպարները: In his novel “Sardarapat” Bagrat Ulubabyan, an outstanding Armenian historian, writer and publicist of Artsakh origin presented the Sardarapat battle in a new light. The novel broadly reflects the military actions of the Karabakh regiment during the Armenian nationwide heroic struggle in 1918 in Sardarapat. This article presents the contribution of the Armenians of Artsakh in the Sardarapat battle and their characters.
Keywords: Գրականություն