Աշխարհի կլիմայական առողջարանների տեղաբաշխման աշխարհագրությունը - Գրիգորյան, Վահագն
Կլիմայական առողջարանները համալիր տարածքներ են, որտեղ իրականացնում են առողջապահական, կլիմայաթերապևտիկ և հանգստի գործառույթներ: Դրանց գործունեությունը միտված է հասարակության առողջության վերականգնմանն ու պահպանմանը, հանգստի կազմակերպմանը: Առողջարանների տեղաբաշխումը պայմանավորված է բնական պայմաններով և ռեսուրսներով, որոնց մասին անդրադարձ է կատարվում հոդվածում: Климатические курорты - это комплексные территории, где они выполняют оздоровительные, климатотерапевтические и рекреационные функции. Их деятельность обусловлена восстановлением и поддержанием здоровья населения, организацией отдыха. Расположение курортов обусловлено природными условиями и ресурсами, о которых говорится в статье. The modern picture of the location of the population and settlements in the Republic of Armenia was affected by historical, naturalgeographical, socio-economic and other factors. Due to the latter, the territory of the Republic of Armenia stands out with highly unequal, focal location of settlements and population. The article deals with the location of the population and settlements in the Republic of Armenia and the issues of the degree of appropriation of the area related to the latter.
Keywords: Աշխարհագրություն