Զբոսաշրջության նախադրյալների համալիրային գնահատականը - Ավագյան, Ա.; Քելյան, Ս․
Զբոսաշրջությունը իր բովանդակությամբ բարդ համակարգ է։ Հաշվի առնելով ըստ նպատակի և խնդիրների՝ այն բաժանվում է առանձին ձևերի։ Սակայն ցանկացած ձևի զարգացումը կապված է մի շարք նախադրյալների հետ։ Խնդիրը շատի ու քչի մեջ չէ, հետևաբար զբոսաշրջության ցանկացած ձևի զարգացման ներկայի ու ապագայի արդյունավետ կազակերպման համար անհրաժեշտ է տալ նախադրյալների ռեսուրսների համալիրային գնահատականը։ Туризм по своей сути слочная система. Учитывая цель и задачи этой деятельности, она подразделяется на отделние подвиды. Однако развитие любого подвида связано с целым рядом предпосылок. Проблема не в большем или меньшем количестве, следовательно, чтобы эффективно организовать настоящее и будущее лубого подвида в туризме, необходимо дать комплексную оценку ресурсов этих предпосылок. Tourism is a complex system in its subject matter. Taking into account its functions, aims and problems it is divided into some parts. Each part's development depends to several background. The problem is in less or more. Consequently to productively organize any part of tourism both in present and in the future we need to give the complex rating of background and resources. Keywords Tourism Rating Complex Background Resource Mount Lake Sea Organizing Function Planning․
Keywords: Աշխարհագրություն