Կրթության թվայնացումը հասարակության թվային վերափոխման գործընթացում - Առստամյան, Վազգեն
Հոդվածը նվիրված է կրթության թվայնացման խնդիրներին, կատարվել է առանձին ուղղությունների վերլուծություն: Ուսումնասիրության արդյունքում կարևորել են կրթական գործընթացի վերափոխմանն ուղղված մոտեցումները, որոնք կրթության գործառույթների և ծառայությունների ձևափոխություններ են: Մատնանշվում է, որ կրթության արդյունավետությունն ապահովելու համար պետք է կրթության որոշակի ավանդական մեթոդների և կրթության աստիճանական թվայնացման գործընթացում ի հայտ եկող հնարավորությունների գրագետ և հավասարակշռված համադրություններ իրականացնել: Статья посвящена вопросам цифровизации образования, проведен анализ отдельных ее направлений. В результате исследования были выявлены подходы, направленные на трансформацию образовательного процесса, заключающиеся в изменениях функций и услуг образования. Отмечается, что для обеспечения эффективности образования необходимо грамотно сбалансированное сочетание определенных традиционных методов обучения, возможностей, которые появляются в процессе постепенной цифровизации образования. The article is devoted to the issues of digitalization of education, analysis of separate directions has been made.As a result of the study, approaches aimed at transforming the educational process have been introduced, which are changes in the functions and services of education. It is pointed out that in order to ensure the effectiveness of education, it is necessary to make literate-balanced combinations of certain traditional methods of education, the opportunities that appear in the process of gradual digitalization of education.
Keywords: Ինֆորմատիկա