Կառուցման խնդիրները մաթեմատիկայում - Հարությունյան, Ռոբերտ; Աբրահամյան, Լիանա; Վարդանյան, Վալյա
Հոդվածում կառուցման խնդիրների մի քանի հետաքրքիր օրինակների վրա դիտարկվում են դրանց լուծման փուլերը: Բերված խնդիրները լուծվել են կամ կարկինի /քանոնի միջոցով, կամ էլ դրանց համակցությամբ։ В статье, на некоторых интересных задачах на построение, рассматриваются этапы их решений. Приведенные задачи решаются либо с помощью циркуля (линейки), либо же в их комбинации. In the article, the stages of solution of some interesting construction problems are considered. The problems are solved either using a divider (ruler), or in their combination.
Keywords: Մաթեմատիկա