Արցախի տարածքի ռելիեֆը - Առաքելյան, Յուրի; Բաբայան, Անդրեյ
Արցախի ռելիեֆի ձևերը հիմնականում համապատասխանում են տեկտոնական տարրերին: Ռելիեֆն ունի կառուցվածքային էրոզիոն-տեղատարումային բնույթ: Մակերևույթի դրական ձևերը համընկնում են անտիկլինալային, իսկ բացասականը՝ սինկլինալային կառույցներին: Формы территории Арцаха в основном соответствуют тектоническим элементам. Рельеф имеет структурный эрозионно- денудационный характер. Положительные формы поверхности совпадают с антиклинальными, а отрицательные-с синклинальными структурами Forms of the territory of Artsakh mainly correspond tectonic elements. The relief has a structural erosion-denudation character. Positive surface shapes coincide with anticlinal structures, and negative ones with syniclinal structures.
Keywords: Ֆիզիկական աշխարհագրություն