ՀՀ գյուղացիական տնտեսությունների չափերը և դրանց ներուժի օգտագործման խնդիրները` ելակետ ունենալով գյուղատնտեսական համատարած հաշվառման արդյունքները - Ծպնեցյան, Արթուր (Լիմուշ հրատ.)
Հոդվածում Հայաստանի Հանրապետության գյուղատնտեսության դերի ներկայացման համատեքստում տրվել է գյուղատնտեսության հիմնական արտադրական միավորների կազմը: Գյուղացիական տնտեսութունների հաշվառման գործընթացում առաջարկվում է ունենալ այլ մոտեցում փոքր տնտեսութունների նկատմամբ, քանի որ դրանք արտադրական էական նշանակութուն չեն կարող ունենալ, իսկ հաշվառման գործընթացը կարող է պահանջել մեծ ջանքեր: Գյուղացիական տնտեսությունների ներկայիս չափերի պայմաններում հրատապ է տնտեսությունների խոշորացման, համատեղ գործունեությանն ուղղված միջոցառումների ձեռնարկումը: В статье в контексте представления роли сельского хозяйства в Республике Армения приводится основной состав его производственных единиц. В ходе учета крестьянских хозяйств в отношении малых хозяйств предлагается применить иной подход, поскольку они не могут иметь существенное производственное значение, а сам процесс учета может потребовать приложения больших усилий. В условиях существующих ныне размеров крестьянских хозяйств становится актуальным их укрупнение, осуществление мероприятий, направленных на совместную деятельность. The article presents the group of major industrial units in the context of the role of agriculture in the Republic of Armenia. It is suggested to have another approach to the process of accounting when it comes to small farms, as they cannot have significant industrial importance. The process of accounting may require a lot of efforts. Regarding the present dimensions of farms it is urgent to plan programs to enlarge the farms and provide cooperation with them.
Keywords: Գյուղատնտեսություն