Տիրիստորներով և սիմիստորներով կառավարումը ավտոմատ համակարգերում - Հակոբյան, Մամիկոն
Դիտարկվում է ավտոմատ կառավարման համակարգերում լայն կիրառում գտած տիրիստորով և սիմիստորով կառավարվող սխեմաների տարբերակների հետազոտումը, երբ դրանց օգտագործում են որպես բանալիներ: Տիրիստորները և սիմիստորները՝ որպես ուժային բանալիներ, լայն կիրառություն են գտել նաև տարբեր էլեկտրոնային սարքերի փոփոխական հոսանքի շղթաներում, էլեկտրաէներգիայի փոխակերպիչներում և զանազան էլեկտրոնային հարմարանքներում: Рассмотрены исследованные варианты схем управляемых тиристорами и симисторами в системах автоматического контроля в качестве их применения как ключей. Тиристоры и имитаторы, как силовые выключатели, также широко используются в цепях переменного тока различных электронных устройств, преобразователей питания и различных электронных приспособлений. Research of the options for thyristors and traits controlled circles that are widely used in automatic control systems are observed, when maintained as keys. Thyristors and traics, as power switches, have also been widely used in alternating current circuits of various electronic devices, power converters and various electronic facilities.
Keywords: Ինֆորմատիկա