Երկրաչափական տարրերով շարժման վերաբերյալ տեքստային խնդիրներ - Առաքելյան, Լիլիթ
Սույն աշխատանքում դիտարկվող շարժման վերաբերյալ տեքստային խնդիրները լուծելու համար անհրաժեշտ են ոչ միայն հավասարումների (հավասարումների համակարգի) լուծման հմտություններ, այլև երկրաչափության որոշ թեորեմների իմացություն: Այդ խնդիրները ապահովում են միջառարկայական կապերը հանրահաշվի և երկրաչափության միջև և նպաստում են աշակերտների տրամաբանական ու երկրաչափական մտածողության զարգացմանը: В работе рассматриваются текстовые задачи на движения, для решения которых необходимы не только навыки решения уравнений (системы уравнений), но и знания некоторых теорем геометрии. Эти задачи обеспечивают межпредметную связь между алгеброй и геометрией и способствуют развитию логического и геометрического мышления учеников. In this article, we consider the text tasks about movement. Their solution requires equations solving skills and knowledge of some type of geometrical theorems. These tasks provide an interdisciplinary connection between algebra and geometry and develop students' logical and geometrical thinking. Keywords: text tasks, movement, geometric figure, theorem.
Keywords: Մաթեմատիկայի դասավանդման մեթոդիկա