Some Peculiarities of Teaching English to Students of Technical Specialties at University Level - Danielyan, Tamara (Լիմուշ հրատ.)
Հոդվածում նկարագրված են դասավանդման մեթոդները և տեխնիկական տերմինաբանության հարստացման միջոցները,լեզվաբանական հմտությունների ձևավորումն ու զարգացումը տեխնիկական տեքստերի ընթերցման միջոցով:Հոդվածում նաև նկարագրված են դասավանդման նյութերի ընտրության չափանիշները և ապահովված են մեթոդներ ու խորհուրդներ բառապաշարը ուսումնասիրելու համար:Քանի որ ուսումն ական պլանը ներառում է անգլերենի ուսումնասիրությունը ընհանուր և հատուկ նպատակներով,ինչպես նաև հմտությունների տիրապետում, որը պահանջում է համապատասխան բնագավառի մասնագիտական հաղորդակցումը,դա ազդում է ուսուցմ ան նյութի բովանդակության և կրթական գործընթացի կառուցվածքի վրա: В статье представлены способы преподавания и обогащения технической терминологии, формирование и развитие лексических навыков посредством чтения технических текстов. Также в статье описаны критерии выбора учебных материалов и предусмотрены методы и советы для изучения словарного запаса. Так как учебная программа предусматривает изучение английского языка, как для общего, так и для специального назначения, а также освоение навыков, необходимых для соответствующей сферы профессиональной коммуникации, то она влияет на содержание изучаемого материала и структуру учебного процесса. Описание выделенных этапов позволяет специалистам применить полученные результаты для экспериментальных целей. The article presents the ways of teaching and enriching the technical vocabulary, formation and development of lexical skills by means of reading technical texts. The criteria of training material selection are described; some tips and techniques for learning vocabulary are provided. As the curriculum presupposes studying English for both general and special purposes, as well as mastering skills essential for corresponding professional communication sphere, it influences the content of the studied material and the structure of academic process. The description of the highlighted stages enables specialists to apply the results for experimental purposes.
Keywords: Technical communication; Educational environment